Bel ons 085 888 3452
085 888 3452

Bel ons van maandag tot vrijdag
tussen 8.30u en 18.00u

Bel ons 085 888 3452
Juiste portofoon kiezen

Juiste portofoon kiezen
Wij helpen u met het kiezen van de juiste portofoon

Door het grote aanbod van Portofoons kan het tegenwoordig moeilijk zijn om één te selecteren die het best bij uw behoeften aansluit. Er is namelijk een grote selectie aan portofoons beschikbaar, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken.

Voor een bepaalde omgeving zou je een specifieke portofoon nodig kunnen hebben. Daarom is het van belang om de juiste keuze te maken. Enkele belangrijke factoren die u zou moeten overwegen zijn de volgende: het bereik, de frequentie, het nodig hebben van vergunning en de robuustheid van het apparaat. Met behulp van deze gids zullen wij u hiermee helpen.

Portofoon Gids

Waarvoor gebruik ik de Portofoon?

Portofoons voor professioneel gebruik

Voor Professioneel gebruik

Portofoons zijn van groot belang in industrieën als: bouw, beveiliging en evenementenbeheer. Doordat honderden taken gelijktijdig uitgevoerd moeten worden, kan het moeilijk zijn om alle taken bij te houden. In tegenstelling tot mobiele telefoons, bieden portofoons u de mogelijkheid om onmiddelijk communiceren, terwijl u continu in contact blijft met elkaar.. Hierdoor kunt u de taken beter beheren. 


Over het algemeen heb je in zulke omgevingen geen goed signaal voor mobiel, wat de veiligheid in gedrang kan brengen. Een portofoon zal je een groter gevoel van veiligheid geven, wetende dat er altijd iemand met maar één druk op de knop verwijderd is. Bovendien bestaan er extra veiligheidsopties zoals een noodknop op bepaalde modellen. De noodknop op bepaalde portofoons zorgen voor optimale beveiliging en veiligheid.


Welk bereik heb ik nodig?


Omgeving

Het bereik kan variëren van enkele honderden meter tot een aantal kilometer. Een van de grootste beperking voor portofoons is de omringende omgeving.


Zijn er belemmeringen?

Een portofoon met een bereik van ongeveer 5 km kan in een dichtbevolkte stadslandschap maximaal 5 keer zo minder zijn. U dient hiermee rekening te houden als u van plan bent voor binnen- en buitenactiviteiten.


VHF of UHF?

Very High Frequency (VHF) wordt vaak gebruikt voor communicatie met lange- aftsandscommunicatie in open ruimten. Ultra High Frequency (UHF) is daarentegen beter geschikt voor stedelijke gebieden, aangezien deze frequentie bebouwde én beboste gebieden kan doordringen.


Welke kenmerken moet ik overwegen?

Afhankelijk van het gebruik, moet bij de aankoop van portofoons rekening worden gehouden met een aantal kenmerken. Bouwvakkers zullen bijvoorbeeld opzoek zijn naar een robuuste portofoon, terwijl kampeerders opzoek zijn naar een portofoon met een hoge IP-norm.

  • Met of zonder vergunning
  • Portofoon frequentie
  • Bereik van het signaal
  • IP-norm & Robuustheid

Other kenmerken:

Schokbestending

Schokbestending

Weerhoudt schade tegen val en stoot

Model formaat

Model formaat

De afmeting van het apparaat zelf

Scan Function

Scan Functie

Door kanalen heen scannen om te communiceren

Noodoproep

Noodoproep

Belt automatisch op in geval van nood

Kanalen / Subkanalen

Kanalen / Subkanalen

Met de kanalen en subkanalen kunt u het apparaat op specifieke frequenties afstemmen

Display Scherm

Display Scherm

De visuele display van de portofoon

Noodoproep

Gewicht

U zou hiermee rekening moeten houden indien u het intensief gebruikt

Handsfree

Handsfree

VOX functie; de mogelijkheid om te spreken zonder gebruik van handen


Wat zijn de PTT- en VOX functies?


Heb ik Handsfree nodig?

Met Vox-functie (Voice-Operated Switch) blijft de microfoon actief, zodat u altijd kan communiceren zonder de knoppen hoeft aan te raken.


Heeft u last van achtergrondgeluid?

Over het algemeen zijn portofoons uitgerust met de functie ‘Push-To-Talk’ (PTT). Als u last heeft van achtergrondgeluid dan zou PTT een betere optie zijn dan VOX.


Heb ik een vergunning nodig?


Houd rekening met het aantal kanalen dat u nodig heeft

In de meeste gevallen zijn portofoons zonder vergunning voldoende. Ze bieden genoeg kanalen aan en hebben voldoende bereik.


Privacy codes

Een portofoon met een vergunning biedt een breder aanbod aan communicatie. Meer kanalen en biedt de mogelijkheid om privacycodes te gebruiken.


Vergunning is makkelijk aan te vragen

De vergunning is gemakkelijk aan te vragen via Agentschap Telecom. U dient alleen deze formulier in te vullen. De aanvraag zal ongeveer € 150* kosten. De jaarlijkse kosten zijn ongeveer € 60*. *De kosten zijn afgestemd op het jaar 2017

 


Heb ik een waterdichte portofoon nodig?

Wateridhcte Portofoons nodig

Hoe resistant moet mijn portofoon zijn?

Het eerste wat u dient te doen waneer u een waterbestendige portofoon koopt, zijn de IP-coderingen.

IP Coderingen uitgelegd

De eerste cijfers van de IP codering verwijst naar bescherming tegen aanraking en indringing van voorwerpen (stof). De tweede cijfer is de beschermingsgraad tegen vocht. Dankzij de IP-codering zou u een portofoon kunnen vinden die het best past bij u.

Heb je een robuuste portofoon nodig?

Als u besluit een portofoon in meest extreme omgevingen te gebruiken, dan zou een robuuste portofoon goed van pas komen. Bekijk in ons assortiment van robuuste portofoons.


Welke accessoires zijn er beschikbaar?

Batterijen en opladers

Batterijen en opladers

Alle portofoons, die werken met batterijen, hebben opladers nodig. Reserve batterijen met lange levensduur kunnen handig zijn, vooral in noodsituaties. Ook in omgevingen waar geen stroomvoorziening beschikbaar is.

Handsfree kits en headsets

Handsfree oortjes en headsets

Met de handsfree oortjes of headsets kunt u communiceren terwijl u werkt. Veel portofoons komen met een G-vormige oortjes. Echter, als u in de security sector werkt, dan is een discrete oortje veel handiger.

Oorbeschermers

Gehoorbeschermers

Uitstekend bruikbaar in luidruchtige omgevingen. Gehoorbeschermers zorgen over het algemeen ervoor dat u ongestoord in luidruchtige omgevingen kan werken en communiceren. Ze beschermen u ook tegen onhersterlbare oorschade.

Luidspreker en Microfoons

Luidspreker en Microfoons

Dit is een ideale accessoire voor iemand die regelmatig moet communiceren. U kunt kuezen uit noise-cancelling, dompelbare, compacte, voor inensief gebruik of gewoon een standaardmicrofoon.

Beschermhoezen

Beschermhoezen

Ook al heeft uw portofoon een hoge IP norm, een beschermhoes geeft uw apparaat verhoogde bescherming.

Programmerkabels en riem clips

Programmerkabels en riem clips

Als u het bereik van uw portofoon wil vergroten, dan zijn e rook programmeerkits beschikbaar. Met programmeerkabels kunt u uw portofoon met een headset koppelen. Riem clips zorgen ervoor dat uw portofoon gemakkelijk gedragen kan worden.

DESKUNDIG ADVIES NODIG?
BEL ONS OP
085 888 3452