Bel ons 085 888 3452
085 888 3452

Bel ons van maandag tot vrijdag
tussen 8.30u en 18.00u

Bel ons 085 888 3452
Headsets: Let Onedirect Help You Choose

Advies over headsets
Laat onedirect u helpen bij het kiezen

Er zijn twee type headsets waar u uit kunt kiezen. Dit zijn mono headsets (geluid aan een oor) en duo headsets (geluid aan beide oren). Beide types hebben een flexibele microfoonarm.

Headsets zijn compatibel met vaste telefoons, DECT telefoons, mobiele telefoons of PC/Mac computers en laptops.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een headset, is dat u hands-free kunt werken. Hierdoor heeft u tijdens het bellen alsnog de mogelijkheid om informatie te noteren, vrij rond te lopen of een kop koffie te zetten.

how to choose your headset

Waarom investeren in een headset?

Headset To relieve your back

Voor een goede lichaamshouding

Rechte rug dankzij de headset

Bij gebruik van een traditionele hoorn, zijn er veel professionals die gesprekken voeren met de telefoon tussen het oor en de schouder geklemd. Indien dit voor langdurige momenten gedurende de dag voorkomt, zal deze houding ervoor zorgen dat er druk op het wervelkolom komt, waardoor er spanning, verstopping, torticollis, tendonitis, etc. kan optreden.

For comfortable, hands-free telephony

Comfortabel en handsfree telefoneren

Maak notities, typ op de computer of open een bestand- dit kan allemaal tijdens het bellen.

Niet alleen zorgt het gebruik van een handset voor een goede, rechte houding, maar geeft u tevens de vrijheid om andere taken uit te voeren. Daarnaast bent u in staat om op afstand gesprekken te beëindigen, het volume aan te passen of de microfoon van uw headset uit te schakelen.

For better sound quality

Voor betere geluidskwaliteit

Headsets zijn uitgerust met de meest geavanceerde bestaande akoestische technologieën

Het meerendeel van de professionele headsets zijn uitgerust met acoustische bescherming. Dit beschermt tegen gehoorbeschadiging doordat het de effecten van echo’s en plotselinge harde geluiden uitfiltert. Daarnaast kunnen headsets met noise-cancelling microfoons achtergrondgeluiden elimineren.


Hoe wordt de juiste headset gekozen?

Heb ik een bedrade of draadloze headset nodig?

Choosing a corded headset

Bedrade Headsets


Dit is de beste optie voor professionals die grotendeels niet hun bureau verlaten. Bedrade headsets bieden tevens de beste geluidskwaliteit. Deze headsets zijn het meest geschikt voor zittende verkopers, receptie medewerkers, callcentermedewerkers of administratief personeel.


Choosing a cordless headset

Draadloze Headsets


Dit is de beste optie voor professionals die afhankelijk zijn van vrijheid om te bewegen om hun werk uit te voeren. Afhankelijk van de specificaties van uw headset, zijn er sommige draadloze headsets waarmee je tot 180m bereik heb vanaf je telefoon. Tevens, kunt u op afstand met uw headset de telefoon opnemen of ophangen.

Mono of Duo Headsets?

Choosing a corded headset

Mono Headsets


Dit is de beste optie voor professionals die in relatief rustige omgevingen werken. Bovendien zijn deze geschikt voor mensen die zich bewust willen blijven van hun omgeving, doordat ze nog met één oor mee kunnen luisteren.

Choosing a cordless headset

Duo Headsets


Dit is de meest geschikte optie voor personen die werkzaaam zijn in open ruimtes of lawaaierige omgevingen. Een duo headset minimaliseert achtergrondgeluiden, waardoor u gefocusst blijft op uw telefoongesprek.

Welk apparaat gebruikt u om mee te communiceren?

Desktop Phone

Vaste Telefoon


De meeste bedrade en draadloze headsets zijn compatibel met bedrade desktop telefoons. Voor een bedrade koptelefoon moet u er wel van verzekerd zijn, dat uw vaste telefoon beschikt over de juiste headsetaansluiting (in het algemeen 2.5mm voor de meeste telefoons, desalniettemin kan dit in sommige gevallen 3.5mm jack zijn). Adapters zijn beschikbaar van grote headset fabrikanten als er een probleem is met de aansluiting.


Wireless DECT Phone

Draadloze DECT telefoon


Uitsluitend draadloze headsets die compatibel met DECT (Digital Enhanced Cordless Technology) zijn, kunnen aangesloten worden op draadloze DECT telefoons. Het is sterk aan te raden om specificaties uit te zoeken voor de aankoop van een headset, als u behoefte heeft aan dit soort verbindingen. Desalniettemin, zullen bedrade headsets gemakkelijk aangesloten kunnen worden op een DECT basisstation met een headset jack aansluiting.


Mobile Phone

Mobiele telefoons


Zowel draadloze headsets met een Bluetooth verbinding, als bedrade headsets, zullen gemakkelijk aangesloten kunnen worden op mobiele telefoons en smartphones. Echter, is het belangrijk dat u eerst de jack grootte nakijkt, doordat de meeste mobiele telefoons tegenwoording 3.5mm jack aansluiting hebben.


PC/Mac

PC/MAC


Draadloze headsets kunnen eenvoudig aangesloten worden op PC of MAC doormiddel van een USB aansluiting. Dit zal hoogstwaarschijnlijk al meegeleverd worden bij aankoop van een headset, of apart verkocht worden door de fabrikant. Bedrade headsets met USB aanlsuiting zullen tevens zonder problemen kunnen aangesloten worden op PC of MAC.


Headset aansluiten op meerdere apparaten?

Desktop Phone PC/Mac

Desktop telefoon & PC/MAC


Voor draadloze headsets zijn er modellen met een basisstation die gemakkelijk aangesloten kunnen worden op zowel vaste telefoons als computers.

Draadgebonden headsets worden met een Quick Disconnect (QD) kabel aangesloten op uw desktop telefoon.


Desktop Phone Mobile Phone

Desktop & Mobiele telefoon


Uw desktop telefoon en mobiele handset kunnen niet beiden tegelijk aangesloten worden op een bedrade headset. Hiervoor zult u in dit geval een draadloze bluetooth headset met een basisstation benodigen. Zowel uw desktop als mobiele telefoon kunnen verbonden worden met het basisstation via Bluetooth (voor een mobiel) en een bedrade verbinding (voor desktop telefoon).


PC/Mac Mobile Phone

PC/MAC & Mobiele telefoon


Sluit uw draadloze Bluetooth-headset aan op uw PC / Mac via een USB-kabel (geleverd bij aankoop van een headset of afzonderlijk te koop bij fabrikant). Uw Bluetooth-headset zal rechtstreeks te koppelen zijn met uw mobiele telefoon. Er zijn echter enkele draadgebonden headsets verkrijgbaar met een dubbele aansluiting op PC en mobiel, via USB en jack. Sommige worden geleverd met een Bluetooth-functie op de volumeregelaar toetsen.

Desktop Phone PC/Mac Mobile Phone

Desktop telefoon, PC/MAC en Mobiele tefoon


Er is geen bedrade oplossing om alle drie verschillende apparaten te verbinden met een headset.

Om verbinding te maken met alle drie, zult u een draadloze Bluetooth-headset met een basisstation dat compatibel is met alle drie de apparaten moeten aanschaffen.


Hoe vaak gaat u gebruik maken van de headset?

Intensive Use (4+ hours per day)

Intensief gebruik
(+4 uur per dag)


Onedirect raadt een robuuste headset aan die de tand des tijds zal staan, zelfs bij intensief gebruik.

Mono

Sennheiser DW Pro 1
Plantronics CS540
Jabra PRO 9450 Mono Flex

Duo

Sennheiser DW Pro 2
Plantronics CS520
Jabra PRO 9450 Duo Flex

For Daily Use (2-4 hours per day)

Voor dagelijks gebruik
(2-4 uur per dag)


Onedirect pleit voor een sterk, lichtgewicht model met een batterij met lange levensduur.

Mono

Sennheiser Century SC 630 
Plantronics EncorePro HW510
Jabra BIZ 2400-II Mono

Duo

Sennheiser Century SC 660
Plantronics EncorePro HW520
Jabra BIZ 2400-II Duo

For Occasional Use (2 hours per day or less)

Voor incidenteel gebruik
(2 uur per dag of minder)


Instapmodellen zijn de passende en voordelige keuze bij niet-intensief gebruik.

Mono

Sennheiser SC 230
Plantronics Entera HW111N
Jabra BIZ 2300 Mono

Duo

Sennheiser SC 260
Plantronics Entera HW121N
Jabra BIZ 2300 Duo


Welke zijn de drie toonaangevende headset merken?

Plantronics

Plantronics

Plantronics is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1961 en zich in eerste instantie bezig hield met de vervaardiging van elektronische producten voor de luchtvaartindustrie, waaronder NASA. Tegenwoordig is Plantronics wereldwijd marktleider in lichtgewicht headsets voor telecommunicatie.

Jabra

Jabra

Jabra, voorheen GN Netcom, is een Deens bedrijf dat is opgericht in 1869 als Telegraph Company.

Sinds 1986 heeft het bedrijf wereldwijd headsets verkocht. Jabra wordt beschouwd als een wereld marktleider op dit gebied sinds die tijd.

Sennheiser

Sennheiser

Sennheiser is een Duits bedrijf dat in 1945 is opgericht, aanvankelijk bekend om uitstekende kennis in microfoons met hierin een kwalitatief aanbod. Sennheiser’s innovatieve creaties in geluidscommunicatie middelen leidde ernaar dat het bedrijf hoogwaardige headsets voor telefonie begon te fabriceren.Accessoires

Sommige headset accessoires zijn van essentieel belang voor het beantwoorden en beëindigen van telefonische gesprekken op afstand. Andere accessoires zorgen voor beter gebruik van professionele telefonische toestellen.

Corded headsets: Connection cables

Bedrade headsets:
Aansluitkabels

Om uw headset te verbinden met uw telefoon, PC of mobiele telefoon, heeft u een kabel nodig.


Handset Lifter

Draadloze headsets:
Hoornlifters

Hoornlifters geven gebruikers de mogelijkheid om van een afstand telefoongesprekken te beantwoorden en beëindigen met een draadloze headset, weg van het bureau.


Cordless headsets: EHS Cables

Draadloze headsets:
EHS Kabels

Electronic hook switch kabels zorgen ervoor dat het basisstation van de headset telefoongesprekken kan beantwoorden en beëindigen van uw desktop telefoon, op uw bevel.

DESKUNDIG ADVIES NODIG?
Bel ons op
085 888 3452