Waterproof en Waterbestendige Walkie-Talkie Koopgids

Met zo'n groot aantal verschillende soorten waterbestendige walkie-talkies, kan het een uitdaging zijn de geschikte te vinden. Wij hebben geprobeerd eenvoudige, duidelijke antwoorden te geven op een aantal veelgestelde vragen, om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Heeft u een meer gedetailleerd overzicht nodig met de product aanbevelingen, download de volledige gids hieronder!

Waterproof en Waterbestendige Walkie-Talkie Koopgids
Waterbestendige walkie-talkies zijn ideaal voor communicatie buiten en in natte omgevingen, zodat u eenvoudig in contact kunt blijven met collega's of begeleiders zonder risico schade op te lopen aan uw walkie-talkie, veroorzaakt door regen, spatten, of andere blootstelling aan water.
Walkie-talkies die werken in vochtige omgevingen worden beschouwd als weerbestendig, echter kunnen weerdichte walkie-talkies extremere omstandigheden weerstaan. Daarentegen zullen waterbestendige modellen werken in lichte regen omstandigheden en zelfs als ze worden bespat met water. Een walkie-talkie die hardere regen weerstaat en kan worden ondergedompeld in water voor een korte tijd kan worden aangemerkt als waterdicht.
IP ratings, of ook wel IP scores, meten de weerstand van een apparaat wat betreft vaste stoffen en vloeistoffen. Ze bestaan uit twee getallen. Eenvoudige uitleg: hoe hoger het eerste cijfer, hoe beter de weerstand tegen vaste stoffen (stofdichtheid); hoe hoger het tweede cijfer, hoe beter de weerstand tegen vloeistoffen (waterbestendigheid).
Het bereik van een walkie-talkie is verschillend, afhankelijk van het vermogen en de omgeving waarin u de walkie-talkie zal gebruiken. In het algemeen is het bereik tot 1,5 km per watt. Desondanks kunnen obstakels in uw omgeving, zoals muren, bomen, heuvels of zelfs slecht weer het signaal verslechteren.
Voor veel toepassingen is een mobiele telefoon (in het bijzonder een van onze robuuste mobiele telefoons) een betere keuze dan een walkie-talkie. Echter, in afgelegen omgevingen kan soms het GSM of 3G-signaal buiten bereik zijn, terwijl walkie-talkies radiogolven onderling gebruiken om te communiceren. Daarnaast zijn ze betrouwbaarder als het gaat om de levensduur van de batterij en bespaart u risico van potentiële schade aan uw mobiele telefoon.