FAQ Gehoorbeschermers

Met zoveel beschikbare gehoorbeschermers kan het lastig zijn een keuze te maken. Hieronder hebben wij vragen samengesteld om de keuze voor u gemakkelijker te maken.

FAQ Gehoorbeschermers
Passieve gehoorbeschermers blokkeren geluidsgolven in uw omgeving. U kunt echter nog wel zachtere geluiden opnemen. Dit betekent dat u nog steeds kunt deelnemen aan conversaties. Plotseling harde geluiden worden gedempt tot een onschadelijk niveau.

Actieve gehoorbeschermers blokkeren net als passieve versie de geluidsgolven in uw omgevingen. Echter creeëren deze een eigen geluid dat het geluid nabootst in ¨spiegelbeeld¨. Dit betekent dat de geluiden elkaar opheffen.
Volgens de wet moeten werkgevers hun werknemers bij geluid boven 80 dB een gehoorbescherming aanbieden. Bij geluid boven de 85 dB wordt het vereist voor de werknemers om bescherming te dragen. Ze kunnen tot mogelijk tot 30 dB dempen.
Deze zullen handig zijn wanneer u werkt op een luidruchtige omgeving, zoals grote drukke bouwplaatsen en luchthavens, zodat u in contact kunt blijven met uw collega´s zonder blootgesteld te worden aan schadelijke geluiden. Doordat er verschillende draagstijlen mogelijk zijn, waaronder bevestiging aan een helm, is het geschikt voor elke situatie.
Only-listen gehoorbeschermers bieden u de mogelijkheid een externe audio te koppelen met uw gehoorbeschermer. Dit betekent dat u muziek, radio of podcasts kunt afspelen door verbinding te maken met andere apparaten.
Om de levensduur van uw gehoorbeschermers te verlengen, wordt het aangeraden een hygiëneset van kapkussens aan te schaffen. Hiermee zorgt u voor volledige hygiëne en kan eventuele gehoorschade door versleten kapkussens worden voorkomen. Tevens kunt u een microfoonkapje aanschaffen waneer dat nodig is, zodat u interfentie veroorzaakt door windruis vermindert. Daarnaast kunt u een draagtas aanschaffen voor het vervoeren.
DESKUNDIG ADVIES NODIG?
BEL ONS OP
085 888 3452